• Svenska
  • Suomi
  • English

STORIES FROM THE LOVEBOAT FAROS

19
okt
2016

Paret Patricia Strandin och Sebastian Strandvall har varit bekanta sedan länge och gått i samma skola. Redan i högstadiet fick Sebastian upp ögonen för Patricia. Men det skulle ta en bra tid före de började sällskapa. Först blev det i en period på ett år men efter en fyra års lång paus hittade de tillbaka till varandra och resten är historia. Nu har de baby-Stella ihop och lever småbarnslivet med allt vad det innebär.

För tillfället är det Patricia som är hemma med Stella. För Sebastian är yrket fortfarande fotboll men han hjälper till så mycket han kan när han är hemma.
Vem är mer romantisk?

Jag tror att det är jag, säger Patricia. Seba gör däremot mycket små saker som jag uppskattar så mycket. Han ser till att jag får sova ut ibland på morgnarna. Och så kokar han alltid gröt åt mej, berättar Patricia. Sådana små romantiska gester uppskattar jag verkligen! Han är jättebra på vardagsromantik. Själv älskar jag att överraska och göra stora saker. Senast ordnade jag ett surpriseparty för Seba när han fyllde 30.
Sebastian instämmer. Pica tycker om att ge gåvor. Hon får någons slags tillfredställelse av det. Det är inte så många som firar namnsdag och ger namnsdagspresenter. Häromdagen höll hon på och smusslade med julklappar när jag kom hem.
Jag är alltid ute väldigt i god tid och planerar vad jag ska ge åt folk, skrattar Patricia.

faros loveboat

Sebastian, vad är mest romantiska med Patricia?

Det att hon alltid är så omtänksam. Hon har en förmåga att lägga på minne sådant jag talat om så där i förbifarten och sen går hon och köper det. Om det sedan är en sak eller en upplevelse.

FAros_loveboat
När har ni senast varit ute och ätit tillsammans?
Det var i juni och faktiskt här på Faros. Allt för länge sedan, konstaterar Patricia.
Vad tycker ni om Faros kärlekstema?
Det är ju jätteroligt, tycker Patricia. Det är bra med ett tema så blir tröskeln lägre att lämna soffan och gå ut i höstmörkret. Just kärlekstema är så bra, konstaterar Sebastian. Det blir så sällan att folk tar den där tiden med sin bättre hälft. Det är inte samma sak att äta hemma. Det är viktigt att komma bort hemifrån och ta vara på förhållandet!

Sebastian provsmakar vitvinet och sedan är det dags för förrätten med rödbetsgetostsallad och kräftsoppa. Från fönstret syns vattnet glittra i mörkret, levande ljus och rosblad pryder borden och ljuv musik ljuder från högtalarna.

Patricia och Sebastian höjer glasen för en skål. Love is in the air!

faros_loveboatfaros_loveboat