• Svenska
  • Suomi
  • English

Vi har öppet

Stängt

Vi har stängt för säsongen 22.12.2018->

Om oss

”Havsnära, fräscht, vänligt och avslappnat”

Vid Vasas vackraste utsiktsplats intill kajen vid Fiskstranden hittar du oss. Faros är ett gammalt fyrskepp som kom till Vasa 1989 och har sedan dess fungerat som restaurangbåt. Efter en omfattande renovering slog Faros Restaurant Ship i maj 2013 upp dörrarna till en förnyad och fräsch restaurang.

Här ser vi till att du trivs från april till december. I vår ljusa restaurang kan du njuta av havsutsikten, avnjuta en à la carte middag och skåla i festligheter. På soldäck kan du spana in båtlivet och smutta på iskallt rosévin.

På terrassen, Vasas soligaste, kan du lyssna till trubadur, släcka törsten eller chilla i en solstol på beachen. Då hungern gör sig påmind, varför inte beställa något gott från vår meny.

Sommaren 2018 expanderade Faros och FYR öppnades. Fyr är vår andra matsal med plats för upptill 70 personer. FYR har fönster från golv till tak och en sann panoramavy mot havet. Du sitter inne men det känns som ute. Här serverar vi sommarlunch och ordnar happenings, privata tillställningar och fester.

Kom på tumis eller i större gäng. I vår unika miljö finns något för alla!

Hjärtligt välkomna,
Personalen på Faros

Blogg

Blog

Instagram

Happenings

Faros Ice

Sommarens nyhet! Nu har vi äkta italiensk glass, GELATO i vår glassbar.

Bus Gelato är glass som är tillverkad för hand i Finland med produkter som färsk mjölk, grädde, frukter och bär. Allt för att slutprodukten ska bli prima artesanglass.

Faros Ice har öppet varje dag från kl. 12.

Följ @farosice på INSTAGRAM

Nyhetsbrev