• Svenska
 • Suomi
 • English

vi har öppet

Måndag-fredag

17-23 (köket stänger 21.30)

Lördag

15-23 (köket stänger 21.30)

10.12-21.12

11-15 (Jullunch)

Om oss

”Havsnära, fräscht, vänligt och avslappnat”

Vid Vasas vackraste utsiktsplats intill kajen vid Fiskstranden hittar du oss. Faros är ett gammalt fyrskepp som kom till Vasa 1989 och har sedan dess fungerat som restaurangbåt. Efter en omfattande renovering slog Faros Restaurant Ship i maj 2013 upp dörrarna till en förnyad och fräsch restaurang.

Här ser vi till att du trivs från april till december. I vår ljusa restaurang kan du njuta av havsutsikten, avnjuta en à la carte middag och skåla i festligheter. På soldäck kan du spana in båtlivet och smutta på iskallt rosévin.

På terrassen, Vasas soligaste, kan du lyssna till trubadur, släcka törsten eller chilla i en solstol på beachen. Då hungern gör sig påmind, varför inte beställa något gott från vår meny.

Sommaren 2018 expanderade Faros och FYR öppnades. Fyr är vår andra matsal med plats för upptill 70 personer. FYR har fönster från golv till tak och en sann panoramavy mot havet. Du sitter inne men det känns som ute. Här serverar vi sommarlunch och ordnar happenings, privata tillställningar och fester.

Kom på tumis eller i större gäng. I vår unika miljö finns något för alla!

Hjärtligt välkomna,
Personalen på Faros

Blogg

Instagram

Happenings

 • Jullunch FYR

  10
  Dec 2018
  Måndag
  - 11.00 -

  Välkommen på ett härligt jullbord i stämningsfulla FYR! Vi dukar upp för jullunch den 10-21.12, vardagar klockan 11-15. En perfekt start på julfirandet med kollegor, vänner och familj!

   

Faros Ice

Sommarens nyhet! Nu har vi äkta italiensk glass, GELATO i vår glassbar.

Bus Gelato är glass som är tillverkad för hand i Finland med produkter som färsk mjölk, grädde, frukter och bär. Allt för att slutprodukten ska bli prima artesanglass.

Faros Ice har öppet varje dag från kl. 12.

Följ @farosice på INSTAGRAM

Nyhetsbrev