• Svenska
 • Suomi
 • English

vi har öppet

måndag-torsdag

11-23 (köket 22)

Fredag

11-24 (köket 22)

lördag

12-24 (köket 22)

söndag

12-21 (köket 20)

Om oss

”Havsnära, fräscht, vänligt och avslappnat”

Vid Vasas vackraste utsiktsplats intill kajen vid Fiskstranden hittar du oss. Faros är ett gammalt fyrskepp som kom till Vasa 1989 och har sedan dess fungerat som restaurangbåt. Efter en omfattande renovering slog Faros Restaurant Ship i maj 2013 upp dörrarna till en förnyad och fräsch restaurang.

Här ser vi till att du trivs från april till december. I vår ljusa restaurang kan du njuta av havsutsikten, avnjuta en à la carte middag och skåla i festligheter. På soldäck kan du spana in båtlivet och smutta på iskallt rosévin.

På terrassen, Vasas soligaste, kan du lyssna till trubadur, släcka törsten eller chilla i en solstol på beachen. Då hungern gör sig påmind, varför inte beställa något direkt från grillmenyn. Kom på tumis eller i större gäng. Vi ordnar även sommarhappenings, privata tillställningar och fester. I vår unika miljö finns något för alla!

Hjärtligt välkomna,
Personalen på Faros

Blogg

Happenings

 • Otto & Joel

  22
  Juli 2017
  Lördag
  - 19.00 -

  Den akustiska duon Otto & Joel underhåller på terrassen med svängig musik. Repertoaren sträcker sig ända från femtiotalet till nyare låtar. Välkommen att njuta av en skön kväll med stämningsfull musik!

Instagram

Nyhetsbrev